Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Θέατρο Νέου Κόσμου:«Αναφορά - ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος»

Θέατρο Νέου Κόσμου:«Αναφορά - ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος» Photography Nysos Vasilopoulos

Πότε: Από 16 Ιανουαρίου 2015
Που: Θέατρο του Νέου Κόσμου | Δώμα
Τι: «Αναφορά - ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος» | F. Kafka
Πόσο: 12€, 10€, 8€, 5€
Πληροφορίες: 2109212900
Χάρτης πρόσβασης:
Γιατί: Η θεατρική ομάδα Roswitha παρουσιάζει τον μονόλογο «Αναφορά - ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος» βασισμένο στο διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία».

Ένας πίθηκος-performer παρουσιάζει στους θεατές την πορεία της μετάλλαξής του σε άνθρωπο. Ξεκινά την αφήγησή του απ’ την ώρα που ελεύθερος στη ζούγκλα, πυροβολείται από την κυνηγετική αποστολή μιας εταιρίας. Αιχμάλωτος στο στενό κλουβί του αναζητά μια διέξοδο και την βρίσκει στο «θλιμμένο βλέμμα των ανθρώπων». Πρόκειται για την ιστορία μιας βίαιης ενσωμάτωσης στον ανθρώπινο πολιτισμό, και παράλληλα για μια σκωπτική ματιά πάνω στις αξίες και τις δομές της δικής μας κοινωνίας.

Ένας μονόλογος - διάλογος ανάμεσα στο εξημερωμένο ζώο και τους πολιτισμένους θεατές του. Ένα ειρωνικό σχόλιο για τον πολιτισμό μας, τη μανία μας για εξομοίωση και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας τον διαφορετικό. Στο κέντρο της παράστασης βρίσκεται το αναπάντητο δίλημμα: ελευθερία ή απλή διέξοδος; Ο πίθηκος επιλέγει τη διέξοδο και αποδέχεται τη σταδιακή απώλεια της φυσικής του κατάστασης, ως μονόδρομο για την πρόσκαιρη ελευθερία του. Ξέρει, ότι για να βγει από το κλουβί, πρέπει πρώτα να γίνει ένας από εμάς.

Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη
Ερμηνεύει ο  Θοδωρής Σκυφτούλης
Μετάφραση πρωτότυπου κειμένου: Δανάη Σπηλιώτη
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου & Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτογραφίες: Νύσος Βασιλόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας / flyer: Βάσω Μάρκου
Διάρκεια: 60’

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή &  Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:00

* Η θεατρική ομάδα Roswitha έχει παρουσιάσει την παράσταση «Μία Εκδοχή», αρχικά στο Συνεργείο και έπειτα στο Θεάτρο Φούρνος, στον Ε.Κ.Χ. Νosotros και στο Βερολίνο στα πλαίσια του φεστιβάλ «Krisen Fest».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)