Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Micky Dolenz (The Monkees), Randy Neisner (Poco, Eagles), Gary Numan.

Πότε: 8 Μαρτίου 1945
Πού: Los Angeles, California
Τι: Γεννήθηκε ο Micky Dolenz (The Monkees)
Σαν σήμερα: Πριν 68 χρόνια γεννήθηκε στο Λος Άντζελες ο τραγουδιστής, ντράμερ, ηθοποιός και σκηνοθέτης Micky Dolenz (George Michael Dolenz Jr.), γνωστός από τη συμμετοχή του στο επιτυχημένο συγκρότημα The Monkees.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθποιός στα 11 χρόνια του και το 1965 πέτυχε ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά The Monkees, όπου υποδυόταν τον ντράμερ και βασικό τραγουδιστή του συγκροτήματος. Μαζί του ο κιθαρίστας Michael Νesmith, o πιανίστας και μπασίστας Pete Tork και ο τραγουδιστής Davy Jones, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, πριν λίγες μέρες. Στις ηχογραφήσεις των δίσκων τους οι Monkees δεν έπαιζαν πάντα οι ίδιοι τα όργανα με τα οποία παρουσιάζονταν στη μικρή οθόνη, αυτό όμως δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην τεράστια φήμη που απόκτησαν παγκοσμίως. Ο Micky τραγούδησε πρώτη φωνή στις μεγάλες τους επιτυχίες "Last Train To Clarksville", "I'm A Believer" "Pleasant Valley Sunday", "Valleri" κ.ά. Οι Monkees, παρά τη διάλυσή τους, το 1968, επανασυνδέθηκαν περιστασιακά, μερικές φορές και με την αρχική σύνθεση τους και έδωσαν πολλές συναυλίες και ηχογράφησαν αρκετά νέα τραγούδια, τα οποία δεν γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία. Στο βίντεο οι Monkees με τον Μicky Dolenz στην πρώτη φωνή ερμηνεύουν τη μεγαλύτερή τους επιτυχία "I'm A Believer", σύνθεση του Neil Diamond, #1 στα charts των ΗΠΑ, της Αγγλίας, αλλά και πολλών άλλων χωρών, το 1966 - 67.


Πότε: 8 Μαρτίου 1946
Πού: Scottsbluff, Nebraska, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Randy Neisner (Poco, Eagles)
Σαν σήμερα: Πριν 67 χρόνια γεννήθηκε στο Scottsbluff της Νεμπράσκα ο μουσικός και τραγουδοποιός Randy Meisner (Randy Herman Meisner), γνωστός σαν ιδρυτικό μέλος των Poco και των Eagles. O Randy δημιούργησε τους Poco το 1968, μαζί με τους Richie Furay και Jim Messina, πρώην μέλη των Buffalo Springfield, αλλά αποχώρησε μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ. Το 1971 έγινε μέλος της μπάντας που συνόδευε τη Linda Ronstadt, μαζί με τον Don Henley και τον Glenn Frey και αργότερα προστέθηκε στο σχήμα ο Bernie Leadon. To κουαρτέτο πήρε το όνομα The Eagles και έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της country - rock μουσικής σ' όλο τον κόσμο. Ο Meisner εγκατέλειψε τους Eagles μετά την περιοδεία τους, που ακολούθησε την κυκλοφορία του θρυλικού άλμπουμ Hotel California το 1977, για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.


Πότε: 8 Μαρτίου 1958
Πού: Ηammersmith, London, England
Τι: Γεννήθηκε ο Gary Numan
Σαν σήμερα: Πριν 55 χρόνια γεννήθηκε στο Hammersmith του δυτικού Λονδίνου ο μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής Gary Numan (Gary Anthony James Webb), o οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους της εμπορικής ηλεκτρονικής μουσικής. Έπαιξε από μικρός με διάφορες μπάντες, μέχρι που δημιούργησε τους Tubeway Army και έφθασε στο #1 των αγγλικών charts το 1979 με το single "Are 'Friends' Electric". Λίγο μετά, την ίδια χρονιά, θα κατακτήσει εκ νέου την κορυφή, αυτή τη φορά με το όνομά του, χάρη στην επιτυχία του "Cars". To άστρο του άρχισε να δύει με την εμφάνιση των Human League και των Depeche Mode sτη δεκαετία του '80 .
Στο βίντεο οι Tubeway Army στο "Are 'Friends' Electric".


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media