Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Graham Coxon (Blur), Steve Harris (Iron Maiden), James Taylor, Liza Minelli, Al Jarreau.

Πότε: 12 Μαρτίου 1969
Πού: Rinteln, Germany
Τι: Γεννήθηκε ο Graham Coxon (Blur)
Σαν σήμερα: Πριν 44 χρόνια γεννήθηκε στο Rinteln της Γερμανίας ο μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ζωγράφος Graham Coxon (Graham Leslie Coxon), μέλος των Blur. Mε το συγκρότημα ο Coxon ηχογράφησε επτά στούντιο άλμπουμ, από το "Leisure" του 1991, έως το "Think Tank" του 2003, ως lead κιθαρίστας και κάποιες φορές ως τραγουδιστής.

Πέντε άλμπουμ των Blur έγιναν #1 στην Αγγλία και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες, ωστόσο, ήταν μικρή η επιτυχία οτυς στις ΗΠΑ. Μετά τη διάλυση των Blur ο Coxon ακολούθησε προσωπική καριέρα κι έχει ηχογραφήσει έως σήμερα επτά, επίσης, άλμπουμ.
Στο βίντεο (1) οι Blur,  ερμηνεύουν τη #1 επιτυχία τους "Parklife", από το επίσης #1 ομώνυμο άλμπουμ τους, το 1994.


Πότε: 12 Μαρτίου 1956
Πού: Leytonstone, London, England
Τι: Γεννήθηκε ο Steve Harris (Iron Maiden)
Σαν σήμερα: Πριν 57 χρόνια γεννήθηκε στο Leytonstone του Λονδίνου ο Steve Harris (Stephen Percy Harris), γνωστός σαν ιδρυτικό μέλος, μπασίστας και κυρίως συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών της heavy metal μπάντας Iron Maiden. O ίδιος και ο κιθαρίστας Dave Murray είναι τα μόνα μέλη του συγκροτήματος που παραμένουν από την ίδρυσή του (1975) και οι μόνοι που συμμετέχουν σε όλα τα μέχρι σήμερα άλμπουμ. Στους Iron Maiden o Harris έχει παίξει αρκετές φορές πλήκτρα και έχει συμμετοχή στα φωνητικά.
Στο βίντεο (2) οι Iron Maiden, ερμηνεύουν σε συναυλία τους το 2009 το "Fear Of The Dark".


Πότε: 12 Μαρτίου 1948
Πού: Chapel Hill, North Carolina, USA
Τι: Γεννήθηκε ο James Taylor
Σαν σήμερα: Πριν 65 χρόνια γεννήθηκε στο Chapel Hill της Β. Καρολίνας ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός James Taylor (James Vernon Taylor). Έμαθε από παιδί να παίζει τσέλο και στα δώδεκα έκανε στροφή στην κιθάρα. Το 1967 έφυγε για το Λονδίνο, όπου τον ανακάλυψε ο Peter Asher (Peter & Gordon), τον σύστησε στην εταιρεία Apple των Beatles και ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο το όνομά του, στο οποίο υπήρχε το τραγούδι "Carolina On My Mind", στην ηχογράφηση του οποίου συμμετείχαν ο Paul McCartney και ο George Harrison. Η επιτυχία ήρθε μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ και την κυκλοφορία το 1970 του άλμπουμ Sweet Baby James (με παραγωγό τον Asher) και του single "Fire And Rain", που έφθασε μέχρι το #3 των charts. To 1971 με τη σύνθεση της Carole King "You've Got A Friend" o James Taylor κατέκτησε την κορυφή του ΗΟΤ-100 και απέσπασε το πρώτο του (από τα πέντε συνολικά της καριέρας του) Grammy. Το 1972 παντρεύτηκε την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Carly Simon, με την οποία είχαν το 1974 μια #5 επιτυχία με το "Mocking Bird".
Στο βίντεο (3) ο James Taylor ερμηνεύει το (all - time classic) "You've Got A Friend", συνοδευόμενος από την Carole King στο πιάνο.


Πότε: 12 Μαρτίου 1946
Πού: Hollywood, California, USA
Τι: Γεννήθηκε η Liza Minelli
Σαν σήμερα: Πριν 67 χρόνια γεννήθηκε στο Hollywood η ηθοποιός και τραγουδίστρια Liza Minelli (Liza May Minelli), κόρη του σκηνοθέτη Vincente Minelli και της ηθοποιού και τραγουδίστριας Judy Garland. Ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα στα τρία της χρόνια, όταν εμφανίστηκε στην τελευταία σκηνή του μιούζικαλ In The Good Old Summertime(1949), στο οποίο πρωταγωνιστούσαν η μητέρα της και ο Van Johnson. Tην καριέρα της στη μουσική ξεκίνησε το 1964 ηχογραφώντας το πρώτο της (από τα 12 συνολικά) άλμπουμ με τίτλο Liza! Liza! και από την επόμενη χρονιά άρχισε να εμφανίζεται επαγγελματικά σε μεγάλα νάιτ-κλαμπ στο Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Το 1972 ήταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας Cabaret και κέρδισε τη "χρυσή σφαίρα" και το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία. Σημαντικές επίσης ήταν οι ερμηνείες της  στις ταινίες Lucky Lady, New York New York, Arthur, Arthur 2: On The Rocks και A matter Of Time.
Στο βίντεο (4) η Liza Minelli ερμηνεύει το "Caberet", από μια σκηνή της ταινίας.


Πότε: 12 Μαρτίου 1940
Πού: Milwaukee, Wisconsin, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Al Jarreau
Σαν σήμερα: Πριν 73 χρόνια γεννήθηκε στο Milwaukee της πολιτείας Winsconsin o τραγουδιστής της jazz, της pop και της soul μουσικής Al Jarreau (Alwin Lopez Jarreau). Ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά άλμπουμ του ήταν το Breakin' Away (1981), από το οποίο προερχόταν το single "We're In This Love Together", που έφθασε στο #15 των αμερικανικών charts. Περισσότερο γνωστός, όμως, έγινε με τη σύνθεση και ερμηνεία του στο τραγούδι "Moonlighting" από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, που προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο "Αυτός, αυτή και τα μυστήρια" και είχε σαν πρωταγωνιστές τον Bruce Willis και την Cybill Shepherd.
Aπό το 1975 ο Al Jarreau έχει κυκλοφορήσει 15 στούντιο και 3 live άλμπουμ κι έχει τιμηθεί επτά φορές με το βραβείο Grammy.
Στο βίντεο (5) ο Al Jarreau ερμηνεύει το "Take Five".


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

-1- -2- -3- -4- -5-