Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Mike Stoller, Neil Sedaka.

Πότε: 13 Μαρτίου 1933
Πού: Long Island, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Mike Stoller
Σαν σήμερα: Πριν 80 χρόνια γεννήθηκε στο Long Island των Η.Π.Α o συνθέτης Mike Stoller. Το 1950 συναντήθηκε στο Λος Άντζελες με το στιχουργό Jerry Leiber και σχημάτισαν το περίφημο δημιουργικό δίδυμο Leiber - Stoller, υπεύθυνο για πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες της πρώιμης εποχής του ροκ εντ ρολλ.

Το πρώτο τραγούδι τους που ηχογραφήθηκε ήταν το "Hard Times" με τον Charles Brown το 1952, τη χρονιά που έγραψαν και το "Kansas City", το οποίο έγινε #1 επιτυχία το 1959 με τον Wilbert Harrison. Tην ίδια χρονιά έγραψαν και το "Hound Dog", το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία το 1953 με την Big Mama Thorton, αλλά, έγινε γνωστό σ' όλο τον κόσμο με την ερμηνεία του Elvis Presley το 1956, αφού κράτησε την πρώτη θέση στα αμερικανικά charts για 11 εβδομάδες! Το 1957 έγραψαν τη μεγάλη επιτυχία του Elvis "Jailhouse Rock" και τις επιτυχίες των Coasters "Young Blood", "Searchin'", "Yakety Yak", "Charlie Brown" και "Poison Ivy". Στις μεγάλες επιτυχίες τους συμπεριλαμβάνονται το "Stand By Me", που έγραψαν σε συνεργασία με τον ερμηνευτή του Ben E. King, το "Love Potion #9" (Clovers, Searchers), το "Lucky Lips", που έγινε #4 επιτυχία στην Αγγλία με τον Cliff Richard και το "On Broadway", που έγραψαν σε συνεργασία με τον Barry Mann και τη Cynthia Weil και γνώρισε δεκάδες εκτελέσεις με πιο γνωστή εκείνη των Drifters (#9 στις ΗΠΑ το 1963).
Στο βίντεο (1) οι Coasters ερμηνεύουν τη #2 επιτυχία τους (1959) "Charlie Brown", σε μουσική του Mike Stoller και στίχους του Jerry Leiber, που ήταν και οι παραγωγοί του τραγουδιού.

 


Πότε: 13 Μαρτίου 1939
Πού: Brooklyn, New York City
Τι: Γεννήθηκε ο Neil Sedaka
Σαν σήμερα: Πριν 74 χρόνια γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ο τραγουδιστής, πιανίστας και τραγουδοποιός Neil Sedaka. Στα 55 χρόνια της καριέρας του έχει γράψει πάνω από 500 τραγούδια για τον εαυτό του και για άλλους καλλιτέχνες. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήταν το "Oh! Carol", που έγραψε για τον εφηβικό του έρωτα, την Carole King, και κυκλοφόρησε το 1959 φθάνοντας μέχρι το #9 στα αμερικανικά charts. To 1962 είχε το πρώτο του #1 με το "Breaking Up Is Hard To Do" και χρειάστηκαν 12 χρόνια για να γευτεί ξανά τη χαρά της πρώτης θέσης. Αυτό συνέβη το 1974 με το "Laughter In The Rain" και ένα χρόνο αργότερα  το "Bad Blood" φθάνει επίσης στην κορυφή και παραμένει εκεί για τρεις εβδομάδες. Την ίδια χρονιά (1975) άλλη μια δική του σύνθεση φθάνει στο #1 του ΗΟΤ-100. Πρόκειται για το "Love Will Keep Us Together", που ερμήνευσαν οι Captain & Tennille. Τέσσερα χρόνια πριν, το 1971, ο Neil Sedaka είχε γράψει κατά την παραμονή του στην Αγγλία το τραγούδι "(Ιs This The Way To) Amarillo?" για τον Άγγλο τραγουδιστή Tony Christie. To single μπήκε στα 20 πρώτα της Αγγλίας τότε και το 2005 επανακυκλοφόρησε σε CD και έφθασε στο #1, όπου παρέμεινε για 7 εβδομάδες!
Τον Αύγουστο του 2011 κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ The Sedaka Sessions, όπου υπάρχει και ένα ντουέτο του με τον τραγουδιστή Jim Van Slyke, η παλιά του σύνθεση "The Immigrant", που ήταν αφιερωμένο το 1975 στον John Lennon, για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την μετανάστευσή του στις ΗΠΑ.
Στο βίντεο ο Neil Sedaka ερμηνεύει τη μεγάλη του επιτυχία "Breaking Up Is Hard To Do".


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

-1- -2-