Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Tommy Flanagan, Nancy Wilson (Heart).

Πότε: 16 Μαρτίου 1930
Πού: Detroit, Michigan, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Tommy Flanagan
Σαν σήμερα: Πριν 83 χρόνια γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ ο αμερικανός πιανίστας της, Τommy Flanagan (Thomas Lee Flanagan). Με τον Wilbur Little στο μπάσο και τον Elvin Jones στα τύμπανα δημιούργησε το πρώτο του τρίο και ηχογράφησε το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο "Overseas", το 1957.

Ακολούθησαν πενηντατέσσερα (54) άλμπουμ με το τρίο, ως σολίστας, σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες ή συμμετέχοντας απλώς ως πιανίστας σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών (John Coltrane, Sonny Rollins, Wes Montgomery, Art Pepper κ.ά.). Σ' αυτά προστίθενται και τα δώδεκα (12) άλμπουμ που ηχογράφησε live ή studio με τη μεγάλη κυρία της jazz Ella Fitzgerald. Ήταν τέσσερις φορές υποψήφιος για το βαραβείο Grammy καλύτερης εκτέλεσης στη jazz. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Νοεμβρίου 2001 από αρτηριακό ανεύρυσμα.
Στο βίντεο (1) ο Tommy Flanagan συνοδεύει στο πιάνο την Ella Fitzgerald στο "How High The Moon".


Πότε: 16 Μαρτίου 1954
Πού: San Francisco, California
Τι: Γεννήθηκε η Nancy Wilson (Heart)
Σαν σήμερα: Πριν 59 χρόνια γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο η κιθαρίστρια, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Nancy Wilson (Nancy Lamoureux Wilson), μέλος των Heart. To 1974 η Nancy εγκατέλειψε τις σπουδές της στο κολέγιο και έφυγε για τον Καναδά, όπου συνάντησε την αδελφή της Ann κι έγινε μέλος του συγκροτήματος. H Nancy έπαιζε ρυθμική και lead κιθάρα στη μπάντα και τραγούδησε πρώτη φωνή σε μερικά μόνο τραγούδια, αφού το ρόλο της βασικής τραγουδίστριας στο συγκρότημα κρατούσε η αδελφή της. Παντρεύτηκε το σκηνοθέτη Cameron Crowe κι έγραψε τη μουσική στις περισσότερες από τις ταινίες του (Jerry Maguire, Almost Famous, Vanilla Sky και Elizabethtown).
Στο βίντεο (2) η Νancy Wilson τραγουδά πρώτη φωνή στη #1 επιτυχία των Heart το 1986 "These Dreams"

Πότε: 16 Μαρτίου 1954
Πού: San Francisco, California
Τι: Γεννήθηκε η Nancy Wilson (Heart)
Σαν σήμερα: Πριν 58 χρόνια γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο η κιθαρίστρια, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Nancy Wilson (Nancy Lamoureux Wilson), μέλος των Heart. To 1974 η Nancy εγκατέλειψε τις σπουδές της στο κολέγιο και έφυγε για τον Καναδά, όπου συνάντησε την αδελφή της Ann κι έγινε μέλος του συγκροτήματος. H Nancy έπαιζε ρυθμική και lead κιθάρα στη μπάντα και τραγούδησε πρώτη φωνή σε μερικά μόνο τραγούδια, αφού το ρόλο της βασικής τραγουδίστριας στο συγκρότημα κρατούσε η αδελφή της. Παντρεύτηκε το σκηνοθέτη Cameron Crowe κι έγραψε τη μουσική στις περισσότερες από τις ταινίες του (Jerry Maguire, Almost Famous, Vanilla Sky και Elizabethtown).
Στο βίντεο η Νancy Wilson τραγουδά πρώτη φωνή στη #1 επιτυχία των Heart το 1986 "These Dreams".


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

-1- -2-