Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Βάκχες του Ευριπίδη : Η ρηξικέλευθη σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου

Πότε: 8-9 Αυγούστου 2014,  21:00  
Που: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Τι: Βάκχες του Ευριπίδη | Θέατρο Δωματίου | Άντζελα Μπρούσκου
Πόσο: 40€, 35€, 25€, 15€,10€
Πληροφορίες: 2753022026 & 2753022096
Χάρτης πρόσβασης:
Περιγραφή: Το σοφόν δ’ ου σοφία… Ένας θεός με ανθρώπινη μορφή εδραιώνει τη λατρεία του στη Θήβα: «Είμαι ο Διόνυσος. Ήρθα. Εφανερώθηκα», θα πει και θα εκδικηθεί τη βασιλική οικογένεια της μητέρας του Σεμέλης, που δεν πίστεψε ότι απέκτησε γιο με τον Δία.

Η φύση αντιπαρατίθεται στον ορθολογισμό. Η θρησκευτική εμπειρία της βακχείας εξελίσσεται σε τελετουργικό σπαραγμό και ωμοφαγία, παραπέμποντας στον κύκλο του θανάτου και της ανανέωσης.
Η ρηξικέλευθη σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου και ένας δυναμικός θίασος αναμετριούνται με τις Βάκχες (405 π.Χ.), σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Το αντιθετικό ζεύγος  Διονύσου-Πενθέα υποδύονται η Αγλαΐα Παππά και ο Άρης Σερβετάλης.
Η παράσταση παρουσιάζεται στα Ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους

Συντελεστές
Μετάφραση
Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία-κοστούμια
Άντζελα Μπρούσκου
Βοηθός σκηνοθέτη
Παπαδοπουλου Χριστινα
Μουσική
Δημήτρης Καμαρωτος
Σκηνικά
Σταυρος Λίτινας
Μάσκες - επιμέλεια σκηνικών αντικειμένων
Μάρθα Φωκα
Φώτα
Βλασοπουλος Νίκος
Επιμέλεια κίνησης
Ερμής Μαλκότσης
 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)