Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Το Cartel των παραστάσεων

Πότε: Από 18 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2014
Που: CARTEL Τεχνοχώρος
Τι: Δύο παραστάσεις, "STRIPTEASE" του Slawomir Mrozek | "Shopping and Fucking" του Mark Ravenhill
Πόσο: 10€ & 8€ μειωμένο
Πληροφορίες: 6939898258
Χάρτης πρόσβασης:
Γιατί: Σε ένα παλιό μηχανουργείο στο Βοτανικό, ανάμεσα σε αποθήκες και μάντρες υλικών ανακύκλωσης, γεννήθηκε το «CARTEL». Τρεις ηθοποιοί, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Παναγιώτης Σούλης και η Φαίη Τζήμα, εμπνεύστηκαν τον Τεχνοχώρο CARTEL, προσδοκώντας στη δημιουργία ενός πυρήνα με κοινό καλλιτεχνικό κώδικα, που έχει ως βασικό στόχο την ανάγκη για τοποθέτηση απέναντι στη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και επιδιώκει τον διαπολιτισμικό διάλογο καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη.

O Τεχνοχώρος CARTEL, στεγάζει τις καλλιτεχνικές επιλογές της ομάδας CARTEL και ταυτόχρονα παρέχει το βήμα σε θεατρικές ομάδες και καλλιτεχνικές κολλεκτίβες όλων των μορφών τέχνης και έκφρασης. Ο χώρος και τα σκηνικά κάθε παράστασης που παρουσιάζεται στο CARTEL είναι φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι πάντα προσιτή, ενώ μια φορά την εβδομάδα παρουσιάζεται παράσταση δωρεάν για ανέργους.
Η αυλαία του CARTEL άνοιξε με το «STRIPTEASE» του Slawomir Mrozek, το οποίο παρουσιάζεται από την «Ομάδα CARTEL» για τρεις μόνο Τρίτες (11, 18, 25 Μαρτίου) και συνεχίζει με το διαχρονικό «Shopping and Fucking» του Mark Ravenhill σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, για 15 παραστάσεις έως 13 Απριλίου.

 


STRIPTEASE του Slawomir Mrozek

18 & 25 Μαρτίου
Διάρκεια: 55 λεπτά
Είσοδος (με 1 ποτ. κρασί): 10 ευρώ 8 ευρώ φοιτητικό / ανέργων

Σε ένα σκηνικό φτιαγμένο από βιομηχανικά ανακυκλώσιμα σκουπίδια, ο Κύριος Α (Βασίλης Μπισμπίκης) και ο Κύριος Β (Παναγιώτης Σούλης) δύο κλώνοι, δύο εαυτοί ενός και του αυτού ατόμου βιώνουν μια διλημματική περιπέτεια της  «Επιλογής» και της «Ελευθερίας» τους. Αιχμάλωτοι σε μια κατεστημένη «λογική-παράλογη πραγματικότητα» που τους «φράζει τον δρόμο», αρθρώνουν πολιτικό Λόγο και Αντίλογο. Είναι η ελευθερία εξωτερική ή εσωτερική κατάσταση; Η λύση έρχεται με την μορφή μιας ωμής και χυδαίας εξουσιαστικής δύναμης, ένα χέρι που τους αφαιρεί σταδιακά τα ρούχα τους και κατ’ επέκταση την αξιοπρέπεια τους.
H ομάδα Cartel αυτό-σκηνοθετείται και μαζί με όλους τους συντελεστές, ο καθένας μέσα από το χώρο της τέχνης του, συνδιαλέγεται, συν-δημιουργεί και τοποθετείται προσφέροντας μία ανάγνωση μέσα από την οπτική της σημερινής ιστορικής συγκυρίας.
Ο Πολωνός συγγραφέας Slavomir Mrozek έγινε γνωστός με τα έργα του, «Τάνγκο» και «Εμιγκρέδες».  Το έργο «Striptease» γράφτηκε το 1962 και παραμένει επίμονα επίκαιρο.  Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον συγγραφέα της, ο οποίος απεβίωσε στις 15 Αυγούστου  2013.
Μετάφραση: Βασίλης Πουλάκος
Σκηνοθεσία: ΟΜΑΔΑ CARTEL
Δραμ.Επεξ.: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνικά: Ζωή Πυρίνη
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Κινησιολογία: Κική Μπάκα
Κιν.Σκηνικής πάλης: Chris Radanof
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο Art: Γιώργος Γκικαπέππας
Μουσική Επένδυση: Dj  Μάνος Μάρκου AKA.MR M
Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Στεφανία Βλάχου
Φωτογραφίες - Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Lab2Art
Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Παναγιώτης Σούλης, Φαίη Τζήμα, Στέλιος Τυριακίδης

 


Shopping and Fucking του Mark Ravenhill

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή  21:00
24 & 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου στις 21.00 δωρεάν παραστάσεις για ανέργους}
Λήξη Παραστάσεων: 13 Απριλίου 2014
Διάρκεια: 90 λεπτά / Είσοδος (με 1 ποτ. κρασί): 10 ευρώ 8 ευρώ φοιτητικό/ανέργων
Ο Βρετανός συγγραφέας Μαρκ Ρέιβενχιλ, γεννημένος το 1966, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους της γενιάς του και εκπρόσωπος του περίφημου κινήματος του «in-yer-face» theatre. Το πρώτο του έργο, ένας διάλογος διάρκειας δέκα λεπτών με τίτλο «Fist», αποτέλεσε έναυσμα για τη δημιουργία του ολοκληρωμένου πια έργου «Shopping and Fucking».
Η σύγχυση και η ηθική κατάρρευση μιας κοινωνίας που αδυνατεί να δώσει ερείσματα μέσα από αξίες και μεγάλες ιδέες, η υπερτίμηση του χρήματος και των υλικών αγαθών οδηγούν τα πρόσωπα του έργου του Ρέιβενχιλ σε ψευδαισθησιακούς παραδείσους και ηδονιστικούς κόσμους αυτοκαταστροφής.
Οι ήρωες παρορμητικοί και έξω από τα όρια, βρίσκονται σε ένα χώρο υπό κατάληψη. Εθίζονται, καταναλώνουν και καταναλώνονται. Αιχμάλωτοι του γρήγορου και του φτηνού, τροφοδοτούνται από χημικές ουσίες και οδηγούνται στα άκρα. Γίνονται πιόνια ενός διεφθαρμένου αλλά και επιτυχημένου ενήλικα που τους προσφέρει δουλειά, εξαγοράζοντας τα όνειρα τους και οδηγώντας τους στο απόλυτο αδιέξοδο.
Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την ωμή πραγματικότητα τους; Μοναδικό καταφύγιο τους η παιδική ηλικία.
Το «Shopping and Fucking» ανέβηκε από τους Out of Joint Theatre Company, στο Royal Court Theatre στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο του 1996.  Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1997, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.
Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Σκηνικά: Ζωή Πυρίνη  
Κοστούμια: Νότα Μπενετάτου, Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο Art: Χάρης Παντελιδάκης
Video-μοντάζ: Στεφανία Βλάχου
Φωτογραφίες: Red Box Studio
Παίζουν: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Απόστολος Κρίτσας, Δημήτρης Νικολαίδης, Αγγελική Παρδαλίδου, Στέλιος Τυριακίδης


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

) )